Rusu Bogdan, anul IV, Facultatea de Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor, specializarea Ingineria Produselor Alimentare, din USAMV Cluj-Napoca

Motivul pentru care am ales această facultate şi implicit universitate este unul simplu: doream să devin inginer tehnolog în industria alimentară, neimaginându-mi la acel moment ce oportunităţi voi avea pe parcurs şi că după doar un an de facultate, drumul meu va lua o întorsătură cu 180º.

Au fost mai multe discipline care mi-au plăcut de-a lungul acestor ani de facultate. Le enumer într-o ordine oarecare fără a putea spune care mi-a placut cel mai mult, deoarece în perspectiva mea, toate ocupă locul 1: Chimie Fizică şi Coloidală, Chimia Alimentului, Biochimia Alimentului, Microbiologie, Biotehnologii în industria alimentară, disciplinele de tehnologii fermentative (vin şi bere) şi nu în ultimul rând, Falsificarea produselor alimentare.

La găsirea motivaţiei mele pentru ceea ce fac, au contribuit mai multe persoane, însă doar două în mod remarcabil: doamna asistent dr. Carmen POP şi domnul sef.lucr. dr. Dan VODNAR, fară de care cu siguranţă nu aş fi reuşit să ajung la nivelul de cunoaştere la care sunt.

Pe lângă toate cunoştinţele teoretice şi practice dobândite la aceste materii, am învăţat şi câteva lucruri care sunt folositoare în viaţa de zi cu zi, dar voi aminti doar 3 dintre ele şi anume:

  • indiferent de profesia pe care o ai sau pe care o alegi este foarte important să o faci cu pasiune şi să îţi dai silinţa să fii printre cei mai buni;
  • este foarte important sa fi perseverent în ceea ce faci şi să nu renunţi în momentul în care întâmpini dificultăţi;
  • să fi pregătit şi dispus să faci anumite sacrificii;

Cel mai mult la această universitate am apreciat calitatea învăţământului de care studenţii beneficiază, faptul că se pot implica în multe activităţi de voluntariat, atât în cadrul asociaţilor studenţeşti, cât şi în cadrul unor cercuri de cercetare.

Cea mai plăcută amintire în această universitate este aceea că am avut posibilitatea să mă implic într-un cerc de cercetare, unde mi-am descoperit pasiunea pentru aşa ceva şi de unde am evoluat treptat pana în prezent.

Multă lume întreabă: Unde te vezi peste 5 ani?

Raspunsul este unul simplu în cazul meu: peste 5 ani mă văd încă student la această universtate, un student doctorand, deoarece doresc să îmi continui studiile şi să mă implic pe partea de cercetare, însă nu exclud nici posibilitatea uneri cariere didactice.

Motto-ul preferat:
If you FAIL, never give up because F.A.I.L. means “First Attempt In Learning”
END is not the end, in fact E.N.D means “Effort Never Dies”
If you get NO as an answer, remember: N.O means “Next Opportunity”
Be positive.