Paula Diac, Studenta in anul 6 in cadrul Facultatii de Medicina Veterinara (promotia 2011-2017), USAMV Cluj-Napoca

Principalul motiv de a mă înscrie la USAMV Cluj-Napoca a fost dorința de a remedia sau diminua suferința sub orice formă a pacienților noștri, asociată cu o pasiune veche (și nestinsă, se pare) pentru științele medicale, pe care în sfârșit am avut ocazia să o concretizez.

Deși recunosc și apreciez importanța tuturor materiilor pe care le-am studiat, admit că cele care m-au fascinat în mod particular au fost morfopatologia, fiziologia și fiziopatologia, parazitologia și bolile infecțioase.

Pe lângă dotările de nivel înalt și faptul că poți învăța foarte multe de la specialiști în fiecare domeniu,  probabil faptul că în fiecare zi ești pus în situații inedite.

Șase ani reprezintă o perioadă lungă, în care inevitabil aduni experiențe frumoase și altele din care ai de învățat, însă cele pe care le prețuiesc în mod deosebit au fost cele petrecute alături de colegi. Fie că discutăm despre o zi lungă de teren sau despre conversații despre nimicuri în fața amfiteatrului, am crescut împreună, cu tot ce presupune asta.

În viitor, cu siguranță îmi doresc să profesez, în România, însă înainte de asta mi-ar surâde ideea de a urma un stagiu de practică și o specializare în cadrul unei Universităti din Europa.