Mircea Diana-Maria, Facultatea de Horticultură, specializarea Peisagistică, USAMV Cluj-Napoca

Primul motiv pentru care m-am înscris la USAMV Cluj-Napoca, este specializarea pe care am ales-o, din totdeauna mi-au plăcut aranjamentele florale şi design-ul exterior şi îmi place să lucrez în acest domeniu, este relaxant, îmbină creativitatea cu ingineria (utilul cu plăcutul) şi este nou pe „piaţă”. Al doilea motiv a fost aspectul campusului universitar, este precum un campus din ţările străine, superb, şi felul în care sunt organizate facultăţile în acest campus, se creeaza o mică familie aici.

Din primul an, semestrul întâi, am iubit Botanica, totul era atât de clar explicat şi concret, s-au pus bazele Peisagisticii, de la Botanică porneşte totul. Doamna profesoara Doina Stana a fost mentorul care m-a motivat, îndrumat şi susţinut în activităţile mele.

Alte materii care mi-au placut foarte mult au fost: Desenul, Urbanismul, Geometria descriptivă, Construcţiile ornamentale, disciplina de Plante floricole şi de gazon, Arboricultura, Ameliorarea.

La USAMV Cluj-Napoca, cel mai mult îmi place că există atât de multe posibilităţi de dezvoltare, fie cu bursele Erasmus, fie cu alte concursuri, workshop-uri, evenimente, organizaţii.

Mai este şi faptul că toate facultăţile sunt la un loc, se leagă o mulţime de prietenii din diferite domenii. Amintirile plăcute cu care am rămas, din ultima perioadă, a fost participarea la Simpozionul studenţesc, participarea la Agronomiada – Craiova, petrecerile studenţeşti etc.

După terminarea studiilor de licenţă, aş dori sa continui cu studiul de Master, iar mai apoi Doctoratul, în domeniul studiat. Mi-ar placea să îmi continui viitorul tot aici la USAMV CLUJ-NAPOCA.

Cu siguranţa aş recomanda viitorilor studenţi să studieze aici, chiar am îndurmat câţiva prieteni sa studieze aici!