Lazea Rareș Ovidiu, Facultatea de Agricultură, specializarea E.M.A.I.A

Am ales să mă înscriu la  această univeristate și în special la  această specializare, deoarece sunt atras de tot ceea ce înseamnă mecanică și tehnologică aplicată în agricultură.

Disciplinele care mi-au plăcut cel mai mult au fost cele cu caracter mecanic, însemnând: bază energetică, mecanică, mașini agricole, utilaje și organe de mașini. Lucrul cel mai important pe care l-am învățat la mașini agricole care este cursul meu preferat, a fost complexitatea respectiv gradul de automatizare a combinelor agricole. Domnul profesor Ovidiu Ranta este un exemplu pentru mine fiind foarte cunoscut deja în domeniul agriculturii.

Îmi place mediul în care se desfășoară cursurile respectiv seminariile, dar în special dotările laboratoarelor și modul de predare. Cea mai plăcută amintire este de la simpozionul studențesc și de la Agraria.

Mereu recomand și aduc argumente în vederea studierii la această universitate.

În viitor după terminarea studiilor asta însemnând cel puțin master, mă văd la o firmă care se ocupă cu vânzarea mașinilor agricole ca și agent de vânzări preferabil aici în țară. După ce acumulez experiență și am un potențial financiar bun sunt șanse mari să îmi deschid o afacere în domeniul agriculturii.