Donici Delia-Ștefana, Horticultură, Inginerie și Management în Industria Turismului

M-am înscris la această universitate datorită renumelui său, a ofertei educaționale bogate și a încrederii în calitatea oamenilor (a cadrelor didactice) și a medotelor folosite.

Îmi este foarte greu să aleg. Simt că am avut șansa de a colabora cu profesori deosebiți. Este vital ca un cadru didactic să își stăpânească foarte bine materia și să își găsească totodată calea potrivită de a o transmite studenților săi, iar aceste calități  esențiale le-am întâlnit la profesorii specializării mele.

Bazele turismului și Geografie fizică, acestea le pot trece în revistă ca materii preferate. Datorită mentorilor ce i-am avut, domnul lector dr. Valentin Constantin MIHAI, decana noastră, lect. Dr. Iulia MUREȘAN, precum și prof. Univ. Dr. Ionel PAPUC (Psihologie educațională), mi-am îmbunătățit abilitățile de comunicare și colaborare cu alți indivizi și am decis să mă implic activ în mediul în care mă aflu. Fiecare dintre acești oameni cu care am interacționat în timpul orelor de curs au sădit în sufletul meu ceva pozitiv. M-au ajutat să îmi îmbogățesc spiritul.

USAMV Cluj-Napoca este, cu siguranță, o universitate pe care aș recomanda-o viitorilor stundeți. Campusul este un loc cald, primitor cu spațiile sale verzi, îngrijite cu conștiinciozitate.

Cum a trecut pentru mine un singur an, cea mai plăcută amintire, până acum, este legată de momentele petrecute în excursia de studiu organizată de Valentin MIHAI și Iulia MUREȘAN, la Vadu Crișului.

Cel mai mult pot spune că îmi plac oamenii, cadrele didactice mereu dispuse să ajute, să colaboreze cu noi, să ofere informații utile, să ne îndrume. Datorită bunei comunicări s-a creat – cel puțin eu am acest sentiment – un cadru prielnic activității intelectuale și, implicit, dezvoltării noastre, a tuturor celor implicați în procesul educațional.

Cu toate că m-am înscris la această specializare cu dorința de a-mi deschide propria afacere, poate chiar din timpul anilor de studiu, am hotărât să amân această activitate. Doresc să călătoresc în anumite regiuni, în străinătate, acumulând experiență de muncă în diferite domenii care mă pasionează și bucurându-mă cât de mult de bogățiile geografice și culturale ale Pământului. Vreau, de asemenea, să continui studiile și să mă orientez, pentru o perioadă cel puțin, spre activitatea pedagogică.