Cismaru Ioana Maria, anul 4, Facultatea de Medicina Veterinara, USAMV Cluj-Napoca

De mica am avut o inclinatie spre medicina, singura dilema era daca cea umana sau cea veterinara. Dar dragostea pentru animale si dorinta de a-i ajuta pe cei dependenti de noi, de bunatatea si bunavointa noastra, mi-au determinat alegerea.

Mi-a placut mereu sa fac conexiuni intre materii, cred ca asta ma atrage cel mai mult in momentul in care incep sa studiez si mai apoi sa pun in practica ce am invatat. Din acest punct de vedere as putea spune ca printre pasiunile mele incepe sa se contureze medicina interna, dar incet descopar si chirurgia, deci preferintele mele sunt intr-o continua dinamica momentan.

Profesia de medic veterinar este una solicitanta, iar medicina in general este un domeniu provocator, dar sentimentul de implinire este pe masura, pentru cineva determinat si pasionat. Cu fiecare an care trece sunt tot mai convinsa ca am facut alegerea potrivita in ceea ce priveste viitoarea mea profesie si universitatea unde am ales sa studiez. Cred ca cel mai mult ma impresioneaza oamenii ambitiosi, dedicati profesiei lor, pe care i-am intalnit atat intre colegi cat si intre cadrele didactice.

Doresc sa continui sa lucrez cu animale de companie, dar si cu cele exotice si salbatice. Desi ma gandesc sa imi aprofundez studiile in strainatate, vreau sa raman in tara si sa profesez nu doar pe partea de medicina, dar sa lucrez si in domeniul conservarii speciilor salbatice.